AVON Movie for Life

After 6 weeks of submissions, 4 weeks of voting and the debate of 3 juries, we have the final chart of AVON Movie for Life 2010. We received 55 original short films, out of which 27 were admited in the final stage. The votes of the professional jury and the general public were close enough to demonstrate they were both right.

Huge congrats to all the participants – both to the finalists, and to those whose submissions didn’t make it to the final stage. You have all greately helped us kickstart the conversation about breast cancer and the one and most important way of preventing it: self examination. So even if this year’s contest has reached the end, we sure hope the message will stay with you: promise yourself and the dear ones around yourself that you’ll go for a breast examination.

Be sure to check the top of the public votes on Creator.IQads.ro.
And download the full chart of Avon Movie for Life 2010 [Romanian only]

And here goes the Top 3:

First place: 2 Minutes, by Daniel Dobrin and Mihai Gheorghe

Second place: What If Tomorrow, by Bogdan Moraru and Gabi Rusu

Third place: What Laura Can’t Feel, by Andreea Stroea

——–
Competition Background

We proudly announce the second edition of AVON Movie for Life short film contest, a parallel competition hosted by Kinofest, part of the Avon campaign for early discovery of breast cancer. The competition is open for Romanian film makers – professionals, students or amateurs. Therefore, the details, the Brief and the Regulations below are available in Romanian only.

…………………………………………………………………………………

Incepem a doua editie a concursului de scurtmetraje AVON Movie for Life, competitie paralela in cadrul Festivalului International de Film Digital Kinofest 2010. Concursul va provoaca inca o data pe voi, realizatorii romani de film (profesionisti, studenti sau amatori), la crearea unui scurtmetraj social cu o poveste puternica, emotionanta. Scurtmetrajul trebuie sa ilustreze intr-un mod memorabil mesajul campaniei de depistare precoce a cancerului la san initiate de Avon, concept ilustrat anul acesta de motto-ul: “A promite inseamna a face. Promite sa mergi la control!”.
Scurtmetrajele trebuie sa fie originale, sa respecte tema concursului si sa nu depaseasca 7 minute. Inscrierile se pot face, pana miercuri, 27 octombrie, ora 24:00, prin intermediul platformei TheCreator.ro/Avon. Filmele finaliste vor fi publicate pe TheCreator.ro/Avon si vor fi proiectate in cadrul Kinofest, vor fi promovate online si vor putea castiga premii cumulate de 3.000 de euro.

Toate detaliile despre brieful competitiei si regulile de desfasurare si votare se gasesc la adresa TheCreator.ro/Avon. Mai jos va prezentam, pe scurt, detaliile principale ale competitiei.

Etapele desfasurarii competitiei
1. Intre 13 septembrie si 27 octombrie, sunteti invitati sa creati unul sau mai multe scurtmetraje originale, care sa respecte brieful de concurs si sa transmita intr-un mod cat mai memorabil mesajul Campaniei de anul acesta: Promisiunea. Puteti lucra singuri sau in echipa, in orice tehnica digitala doriti. Filmul trebuie sa aiba durata maxima de 7 minute si trebuie inscris pe platforma TheCreator.ro/Avon pentru a participa la concurs. Filmele finaliste vor fi prezentate pe site, pe masura ce sunt admise in competitie.

2. Pe 3 noiembrie, in prima zi din cadrul Festivalului International de Film Digital Kinofest 2010, scurtmetrajele finaliste vor fi prezentate in cadrul proiectiei oficiale Movie for Life, de la Muzeul National de Arta Contemporana. Acolo vor fi votate de juriul profesionistilor si de juriul publicului Kinofest.

3. Intre 4 si 28 noiembrie, finalistele vor putea fi votate de catre publicul larg, in cadrul platformei TheCreator.ro/Avon. Iar castigatorii vor fi anuntati pe 30 noiembrie 2010.

Juriul si etapele competitiei
Si in acest an, exista 3 tipuri de juriu: juriul profesionist, juriul format din participantii la Kinofest si juriul format din publicul larg. Pe 3 noiembrie, voteaza in paralel, dar separat, juriul profesionistilor si cel format din participantii la sectiunea Movie for Life din cadrul Kinofest, pe baza unor formulare de vot. Iar intre 4 si 28 noiembrie, filmele vor putea fi votate de catre publicul larg, pe platforma concursului, TheCreator.ro/Avon. Componenta juriului profesionist va fi anuntata in curand.

Concursul va avea trei castigatori, desemnati prin media notelor acordate de cele trei jurii, astfel: juriul profesionist – 50%, juriul publicului Kinofest – 20% si juriul publicului larg – 30% din nota finala. Cele 3 premii ale concursului sunt: premiul 1 – 1.500 euro, premiul 2 – 1.000 euro, premiul 3 – 500 euro.

Brieful oficial
Toate detaliile despre ideea filmului si strategia de comunicare la care trebuie sa raspunda scurtmetrajele se gasesc in Brieful oficial, pe care il puteti citi si descarca aici.

Regulamentul de concurs
Toate detaliile privind mecanismul concursului, regulile de inscriere si acordarea premiilor se gasesc in Regulamentul de concurs, pe care il puteti citi si descarca aici.

Despre Kinofest
Kinofest este primul festival de film digital din Romania. Kinofest are misiunea explicita de a promova tinerii realizatori de film si creatiile lor – film, muzica si productii vizuale, ca si de a cultiva interesul si de a promova cultura artelor si a media in randul publicului prin intermediul filmului independent, al creatiei video si new media.

Kinofest 2010 se va desfasura intre 3 si 7 noiembrie la Muzeul National de Arta Contemporana, Bucuresti.

Despre Campania pentru sanatatea sanilor
“Campania impotriva cancerului la san” a fost initiata in 2002 de Avon Cosmetics Romania, reusind pana in prezent sa educe si sa faca constiente de gravitatea bolii mai mult de 80% din femeile care traiesc in Romania. Mai mult decat atat, fondurile stranse din vanzarea produselor dedicate au fost donate catre fundatii, pentru finalizarea de proiecte precum Unitatea “Diagnostic Mobil – San si Col Uterin” si un spital de oncologie modern in Timisoara.
In 2006, sub deviza “1 din 8 femei”, campania a ilustrat intr-un mod inovativ faptul ca oricare femeie din opt poate dezvolta cancer la san. Campania a avut un impact foarte puternic, socand prin mesajul direct si a adus rezultate foarte bune in termeni de awareness si vanzare produse dedicate. Din 2007, comunicarea a fost dusa un pas mai departe, pentru a convinge femeile sa mearga la un control medical. Astfel, a fost dezvoltata campania “Afla ca esti bine”, purtand un mesaj care indeamna la actiune, pozitiv.
In 2010, Campania pentru sanatatea sanilor continua cu un mesaj cu atat mai optimist: “A promite inseamna a face. Promite sa mergi la control!”

Alte intrebari
Daca aveti si alte intrebari legate de concursul AVON Movie for Life, suntem bucurosi sa va raspundem. Ne puteti scrie un e-mail la kinofestival@gmail.com si noi va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil. Multumim!

Sustine si tu Campania impotriva cancerului la san

1 Response to “AVON Movie for Life”


  • Destul de proasta ideea cu votul publicului pe net… Vad ca nici macar unul dintre filme n-are o nota mai mare de 5. De ce? Pentru ca de fapt se pare ca e o bataie intre cine are mai multi prieteni: ’10′ pentru cel in cauza, ’1′ pentru ceilalti, si poate cativa pe langa care sunt sinceri in ce nota dau.

    Sau gresesc eu cumva si toate filmele sunt proaste?

Leave a Reply